کمک های اولیه و فوریت پزشکی

۱۴ دی ۱۳۹۸ | ۱۴:۵۰ کد : ۴۷۳ دوره ها
در کشورهای پیشرفته، آموزش مستمر کمک های اولیه به گروه های مختلف جامعه، امری بدیهی و معمول است. در کشور ما با توجه به کثرت وقوع حوادثی نظیر تصادف و حوادث شغلی، سوانح طبیعی نظیر زلزله و نیز سکته های قلبی و مغزی از یک سو و احتمال تاخیر نیروهای خبره امدادی در محل حادثه برگزاری دوره ای در زمینه آموزش کمک های اولیه و فوریت های پزشکی را با هدف کاهش آسیب های ناشی از حادثه ضرورت می بخشد.
کمک های اولیه و فوریت پزشکی

هدف:

افزایش سطح دانش و توانایی‌های افراد جامعه درباره کمک‌های اولیه و فوریت‌های پزشکی.
فراهم آوردن بستری مناسب برای افزایش سطح سلامت در جامعه.

شرایط پذیرش:

تمامی افراد جامعه با برخورداری از سواد خواندن و نوشتن و آشنایی نسبی با ساختمان و عملکرد بدن انسان می‌تواند در این دوره آموزشی کوتاه مدت شرکت کنند.

توانایی فراگیر در پایان دوره:

فراگیر می‌تواند تا حضور کادر درمانی در صحنه حادثه، اقدامات اولیه را به منظور نجات جان مصدوم را به کار ببرد.

سرفصل‌های آموزشی:

تعریف کمک‌های اولیه، وظایف و خصوصیات امدادگر، ارزیابی از مصدوم و مراحل آن و حمل مصدوم
روش‌های اولیه نجات زندگی یا احیای قلبی-ریوی یا سفر
خفگی و اختلالات تنفسی
شوک و اختلالات قلبی
زخم و خونریزی و جراحت‌های خاص
پانسمان (زخم بندی)
آسیب‌های اسکلتی
بانداژ و آتل بندی
سوختگی‌ها
مسمومیت‌ها
آسیب‌های ناشی از عوامل محیطی و سوانج بزرگ