دوره آموزشی تکنسین داروخانه مقدماتی

۱۴ شهریور ۱۴۰۲ | ۰۸:۰۹ کد : ۱۷۳۸ تاپ خبر دوره ها
شاید شناخت و تمایز تکنسین داروخانه یا نسخه خوان از دکتر داروساز مشکل باشد. با وجود اینکه این ۲ شرح وظایف مشابهی به هم دارند، تفاوت‌های زیادی میان وظایف تکنسین داروخانه و داروساز وجود دارد. تکنسین یا دستیار داروخانه که در عرف با عنوان نسخه‌خوان هم شناخته می‌شود وظایف متعدد و عمومی‌تری بر عهده دارد.
دوره آموزشی تکنسین داروخانه مقدماتی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی هرمزگان؛ تکنسین داروخانه ( Pharmacy Technician) ) یا نسخه خوان یا نسخه پیچ فردی آموزش‌دیده است که عموماً وظیفه نسخه‌خوانی و تحویل دارو به مراجعه‌کننده را بر عهده دارد و به دکتر داروساز در ساخت دارو کمک می‌کند. تکنسین داروخانه با انجام بسیاری از کارهای اجرایی و روتین به داروساز کمک می‌کند و در نتیجه داروساز وقت بیشتری برای دادن مشاوره به بیماران و مشتریان دارد. تکنسین داروخانه زیر نظر یک داروساز دارای مجوز کار می‌کند. تکنسین داروخانه هم با مراجعه‌کنندگان و هم با پزشک و پرسنل داروخانه در ارتباط و تعامل است، بنابراین در کنار آشنایی با علم تخصصی داروسازی، به مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی نیز نیاز دارد.

این واحد مفتخر است با بهره گیری از بهترین امکانات، تجهیزات و فضای آموزشی و همچنین ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه پذیرای فراگیران و مخاطبین عزیز باشد.

تکنسین داروخانه چه کارهایی انجام می‌دهد؟

در یک داروخانه معمولی، تکنسین نسخه‌ها را از مشتریان یا از مطب پزشک دریافت می‌کند و صحت آن را مورد بررسی قرار می‌دهد. داروها را با هم ترکیب و آن‌ها را در جعبه گذاشته و روی آن برچسب می‌زند. قبل از تحویل داروها به مشتری، داروساز آن‌ها را بررسی می‌کند. پاسخگویی به سوالات خاص مربوط به دارو و اطلاعات نسخه و همین‌طور توصیه‌های بهداشت و سلامت به داروساز ارجاع داده می‌شود. تکنسین داروخانه همچنین فعالیت هایی نظیر ثبت سوابق بیماران، پیگیری امور بیمه، سفارش دارو و کنترل وضعیت قفسه‌های داروخانه را دارا می باشد.

وظایف تکنسین داروخانه چیست؟

از اهم وظایف تکنسین داروخانه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

همکاری با داروساز برای آماده کردن و تهیه داروهای ساختنی

• داروهای پوکی استخوان
  • قوانین بیمه و اصول قیمت زنی نسخه
  • نسخه خوانی

این دوره ویژه چه کسانی است؟

تکنسین‌های داروخانه در بخش‌های مختلفی مانند داروخانه‌های شهری و بیمارستانی کار می‌کنند. البته بخش‌های دیگری از جمله شرکت‌های دارویی، شرکت‌های بیمه و شرکت‌های نرم‌افزاری را نیز شامل می شود. اشتغال در این حرفه فرصت خوبی برای افرادی است که به دنبال یک کار تمام وقت یا نیمه وقت می باشند.

این دوره آموزشی برای علاقه مندان و یا افرادی که به طور تجربی در داروخانه فعالیت می نمایند فرصت بسیار مناسبی است که به صورت علمی با آن آشنا شوند.

افراد علاقمند با دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم می‌توانند در این دوره شرکت کنند.

قابلیت های پس از اتمام دوره چیست؟

فراگیر پس از پایان دوره قادر خواهد بود: اشکال دارویی را شناسایی کند، دسته‌های درمانی داروها را بشناسد، فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی را شناسایی کند، کاربری تجهیزات پزشکی موجود در داروخانه را بشناسد، نحوه ارتباط و تعامل بین فردی در داروخانه را درک کند، قوانین و حدود اختیارات در محیط داروخانه را بشناسد، روش‌های نسخه خوانی را به کار ببرد و در جایگاه خود در داروخانه به درستی ایفای نقش کند.

با ارائه گواهینامه معتبر و قابل ترجمه جهاد دانشگاهی هرمزگان

مشاوره و ثبت نام (کارشناس دوره خانم قاسمی ۰۹۱۷۴۶۷۲۱۴۷) ‌‌‌‌‌

کلید واژه ها: داروخانه تکنسین داروخانه داروهای داروهای ضد تکنسین نسخه نسخه خوانی دوره داروساز